top of page

עוגת שמרים קרם שקדים ודובדבנים טריים

בצק שמרים פשוט עם תוספת קטנה - למתכון ▼

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
דובדבנים, הכי עונתי וטעים ...

כל יום שישי אני חייבת באופן אובססיבי להכין בצק חלה, פעם עם ביצה ופעם בלי, בצק הכי פשוט הכי קלה ולרוב מכינה אותו עם הידים ולא במיקסר הלישה נותנת לי מזור לנפש. לא בהכרח יש מי שיאכל את החלה,ובכל זאת אכין אותה, ההרגשה שיום שישי יצרתי לי מנהג קבוע , בינינו אני תמיד יכולה להפסיק עם המינהג הזה אבל בהחלט לא רוצה, כל כך אוהבת לשחק בבצק ולהכין מימנו כל מיני דברים ויום שישי הוא יום מצויין לכך.

חשוב לדעת!!!

תמיד מכינה בצק מ500 גרם קמח, מחצית אחת תיהיה חלה לשבת ,

מחצית שנייה תיהיה משהו מתוק או מלוח לשבת בבוקר, כלומר המתכון מתיחס לחצי מכמות הבצק במתכון.

כך שאם אתם מכינים את המתכון קחו בחשבון שהמתכון של העוגה הוא בעצם חצי מכמות הבצק

מהחצי השני תכינו חלה, לחמניות או עוד עוגה.



חייבת להוסיף עוד מילה על קרם שקדים, בקונדטוריה המקצועית נקרא פרנג'יפאן ויש לו המון שימושים ואני פשוט מאוהבת בו וכמובן משתמשת בו לרוב, מתאים לעוגות בצק פריך מליות ציפויים וכו.

מתכון חובה ששווה לאמץ ולהשתמש בכל היזדמנות (כמוני).





עוגת שמרים קרם שקדים ודובדבנים

***הערה חשובה: משתמשים לעוגה רק בחצי כמות הבצק !!! *** מהמחצית השנייה מכינים חלה או לחמניות או עוד עוגה.!!!

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
פרוסה

לתבנית עגולה בקוטר20-22 או מרובעת 20 סמ

לדובדבנים

20 דובדבנים טריים ללא חרצנים

לבצק שמרים

500 גרם קמח לחם

85 גרם סוכר

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס שמן

1 ביצה

240 מל מים

למריחה תוספת

50 גרם חמאה רכה מאוד

למלית קרם שקדים

120 גרם שקדים טחונים לאבקה

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה

1 חלמון

2 כפות אינסטנט פודינג וניל


מי סוכר לזיגוג

100 גרם סוכר

120 מל מיים


מכינים את העוגה:

מכינים את הקרם שקדים: טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר מוסיפים חלמון וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה, מוסיפים שקדים ואינסטנט מערבבים עד לקבלת תערובת מישחתית מעבירים לשק זילוף.


מכינים את הבצק: שמים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק לשים כ8 דקות לקבלת בצק גמיש, רך ואחיד, מתפיחים להכפלת הנפח, מחלקים את הבצק ל2 משתמשים רק במחצית אחת!!!!

מרדדים מהמחצית מלבן ארוך ככל שיכולים ברוחב 20 סמ בערך.


מורחים את החמאה הרכה מאוד על פני כל המלבן ומגלגלים לגלילה צפופה מאוד, מעבירים למקרר לשעה לפחות

פורסים את הגליל לפרוסות בעובי כ2 סמ בערך,

מרדדים כל פרוסה לעיגול דק, מזלפים במרכז קרם שקדים, מניחים דובדבן ועוד קצת קרם שקדים וסוגרים לחצי עיגול, (כמו בורקיטס או סמבוסק) מסדרים את חצאי העיגולים בתבנית כמו פרח אחד ליד השנייה, את שארית הקרם שקדים מזלפים ומעל בנקודות החיבור או היכן שרוצים מניחים מעל דובדבנים.

מתפיחים להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ30 דקות או עד שמזהיב ואפויי.

מכינים מיי סוכר: מבשלים את הסוכר עם המים עד שכל הסוכר נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך רתיחה מסירים מהאש ומקררים. מורחים את העוגה החמה, בשנייה שיצאה מהתנור במי סוכר ומקררים.







פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page