top of page

עוגת עוגיות אוריאו הורסת...

עוגה ש"היא" לא 100% גבינה ( מסקרפונה נחשבת אצלי לא גבינה). אבל סופר מתאימה לשבועות ולכל אירוע מיוחד. למתכון ▼

עוגת עוגיות אוריאו הורסת
עוגה להשוויץ בה עם אורחים או בלי

היא אחת הטעימות שאני מכירה: טעם מוקה עדין בשילוב שוקולד עם מרקם טיפה קרנצ'י ומלטף באותה נשימה, המתיקות שלה אינה מכבידה, ניתן להכין אותה מראש היא נפלאה בהקפאה, לא צריך להפשיר מאה שעות מראש. יש לה את כל התכונות הכי הכי שצריך שתהיה לעוגה טובה! הכי מהירה - כי צריך רק להקציף וזהו! הכי פשוטה כי אין מיליון חומרי גלם. הכי יפה - רואים מרחוק את היופי אי אפשר לפספס. והכי, הכי טעימה שיש - מתוק, שוקולד, אוריאו וקצפת. השילוב הזה יכול להיות רק טעים ולא פחות מכך.



המתכון:

עוגת אוריאו עם קצפת

לעוגה בקוטר 22

לבסיס 1 חבילה אוראו (16 יח')

30 גרם חמאה

למלית:

250 מל שמנת מתוקה

250 גרם מסקרפונה

100-150 גרם סוכר לפי הטעם

1 כפית גדושה נס קפה

1 כפית תמצית וניל

3 כפות ליקר פרנג'ליקו או קפה

1 חבילה עוגיות אוריאו מצופים בשוקולד קצוצים

50 גרם שוקולד מריר שבור לפירורים דקים.

לציפוי: (מי שלא רוצה שוקולד ורוצה עוגה לבנה מוותר על הגנאש)

50 גרם שמנת מתוקה, 50 גרם שוקולד מריר.

לקישוט: 250 מל שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר ועוגיות אוריאו קטנטנות.


אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס: מעבדים עוגיות וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורים גדולים ולחים משטחים בתחתית התבנית ומהדקים ומקפיאים ל-15 דקות.

מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, שמנת, נס קפה סוכר וליקר לקרם יציב, מקפלים פנימה את עוגיות ושוקולד יוצקים על הבסיס מישרים ומקפיאים לשעה.

מכינים את הגנאש: מחממים שמנת יוצקים על השוקולד ממתינים דקה מערבבים ויוצקים על הקרם.

מקררים להתמצקות. מקציפים שמנת עם הסוכר לקצף יציב מורחים/ מזלפים על הגנאש ומקשטים עם אוריאו.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page