top of page

עוגת סולת קוקוס בסבוסה

אין אירוע חגיגי שאפספס מלאפות אותה. לא משנה מה התפריט היא "תשתתף" במסיבה בכל פעם "בתלבושת חדשה" לארוחת פרווה כל הנוזלים יהפכו לחלב קוקוס וקרם קוקוס ולצידה אגס מבושל ביין עם סורבה קוקוס לאלגנטיות. למתכון ▼


עוגת סולת קוקוס בסבוסה
בוסה יבוסה בסבוסה כמה שאת יפה

אחת העוגות הטעימות והמדהימות בעיניי, שמלוות אותי שנים רבות, ממש מהילדות, תחילת הדרך שלי באפיה, כשאני מנסה לנתח מה אני אוהבת בה כל כך אני מגיעה לאותן התשובות, בראש ובראשונה טעם של בית של חג, מתוק ונעים, זיכרונות יפים מתוקים כפיים, התחלת הרומן שלי עם עולם המתוקים, סוג של אהבה ראשונה, משהוא שטעמתי אותו אז...


ומאז כל פעם רוצה להיזכר בטעם, במרקם ונימוחות, במתיקות הזו, שוב ושוב בכל הזדמנות לנסות ולשחזר את אותה ההרגשה שנלוותה לאותו הטעם הסיטואציה הנעימה של בוקר חג כשהכל רגוע, יושבים לשתות קפה עם חלב, פרוסת עוגה, על הבלקון היפה והפורח שאימא טיפחה +מזג אוויר מושלם, איזה כייף.


לא אוהבת עוגות דחוסות!

ולכן המתכון שלי הוא מתכון שאינו מכיל רק סולת, אוהבת ומעדיפה שפחות מרגישים את הכבדות של הסולת, ויותר מרגישים את האווריריות ולא את הדחיסות והגרגור החזק של הסולת. לכן פיתחתי מתכון שיש בו גם קמח וגם דיי הרבה ביצים יחסית לבסבוסה וכך היא ממש אוורירית ומתאימה יותר לכיוון הבלקני, לרוונה היווני שלי, והקרם שבתוכה אינו המלבי הקלאסי, בהכנתו ובטעמו דומה ומרגיש כך בגלל המרקם והתיבול של המי זהר.


המתכון:

לתבנית מלבנית בגודל 30/25

עוגת סולת
ריקוטה סולת וחברים
  • 70 גרם קוקוס טחון

  • 210 גרם קמח

  • 150 גרם סולת

  • 50 גרם שקדים

  • 2 שקיות אבקת אפיה

  • 3/4 כוס שמן

  • 1 כוס חלב קוקוס/או חלב רגיל

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

  • 250 גרם סוכר

  • 6 ביצים

  • לסירופ: 2 כוסות סוכר | 2 כוסות מים

  • מספר טיפות של מי ורדים או מי זהר (אופציונלי)

  • לקישוט: חצי כוס שקדים שבורים, קוקוס או אגוזים.


אופן ההכנה:

מקצפים ביצים שלמות עם סוכר כ-8 דקות, לקצף בהיר ותפוח, מערבבים בקערה את החומרים היבשים : קוקוס, קמח, סולת, שקדים ואבקת אפיה. מערבבים בקערה שמן, חלב קוקוס (או חלב רגיל) ושמנת מתוקה מוסיפים תוך כדי בחישה איטית את התערובת של החומרים היבשים לשמן עד לקבלת תערובת אחידה.


מקפלים פנימה את הביצים המוקצפות משמנים את התבנית יוצקים לתוכה את התערובת, אופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מוכנה (מזהיבה, וקיסם יוצא יבש). בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות לקבלת סירופ, מסירים מהאש מוסיפים מעט מי ורדים או מיי זהר.


מוצאים את העוגה ובעודה חמה יוצקים לאט לאט את הסירופ החם באופן שווה על פני כל העוגה מקשטים עם קוקוס או השקדים ומניחים לעוגה להתקרר ניתן להגיש עם קצפת קרה, שמנת חמוצה ופירות טריים או ריבה.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page