top of page

עוגת המשמשים של שי

עוגה בחושה קיצית וקלילה עם משמשים - למתכון ▼

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
כמעט דוגמנית כל הקדושים...

עונת המשמשים כל כך קצרה, מיד עם הופעתם יש כמה מאכלים כולל תבשילים, עוגות, ריבה, שחייבים לסמן עליהם V.

המשמשים, עצם היותם, נכנסים לאותה קטגוריה של המאכלים החגיגים שמכינים רק פעם בשנה, הסיבה היא לא בגלל שקשה להכין אלה בגלל חוסר זמינותם של המשמשים הטריים במהלך השנה.




אחת העוגות שחייבים להכין במינימום פעם אחת בעונת המשמשים, היא העוגה האהובה ביותר על שי שלי, עוגת משמשים בחושה קלה להכנה וטעימה ממש. גם בזמן שירותו הצבאי ברגע שרק הופיעו המשמשים אני התיצבתי בכל בסיס שהיה בקצה הארץ עם תבנית גדולה של עוגה משמשים שזה אך נאפתה באותו יום, והעוגה תמיד חוסלה תוך שניות על ידי החברה.

אין על עוג משמשים טרייה, המשלבת בתוכה את כל החושים הן מהצבע המדהים, טעם חמצמץ מתקתק, מרקם רך ונימוח על הלשון, ריח פרי ואלכהול משכר בקיצור טעים.


עוגת משמשים בחושה

המתכון:

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
שנייה לפני התנור

לתבנית אינגליש קייק 30*27 ס"מ או עגולה בקוטר26

למשמשים:

15 משמשים חצויים

3 כפות קוניאק

3 כפות סוכר

1 כפית וניל

לעוגה

200 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר

200 גרם ביצים (4 ביצים גודל מדיום)

205 גרם קמח תופח




מכינים את העוגה:

מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבנית,

מערבבים משמשים קוניאק סוכר ווניל מניחים בצד ל10 דקות (שווה יותר משעה).

מקציפים עם בלון: חמאה עם סוכר כ- 8 דקות, לקרם אוורירי פלאפי מוסיפים ביצים אחת, אחת בכל פעם עד שנטמעת בתערובת, מאטים את המיקסר ומוסיפים פנימה קמח עד שנטמע, יוצקים לתבנית ומשטחים. מסדרים מעל חצאי משמשים אחד ליד השני אופים כ- 25 דקות או עד שמזהיב.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page