top of page

עוגת בחושה שיש דובדבנים

מסוג העוגות שתמיד טוב שיש בבית. היא קלילה אוורירית ונימוחה, ממש קלי קלות להכין אותה, זמן הכנה קצרצר, ברגע שהיא מוכנה כל הבית מוצף בריח מתוק וממכר.

עוגת דובדבנים בחושה
פריחת הדובדבנים


אין כמו ריח של עוגה שיצאה זה עתה מהתנור, פרוסה אחת ליד הקפה ולא צריך יותר!


המתכון:

לעוגה בתבנית סבתא קוטר 24

לשיש:

1 כוס פירות יער קפוא/טרי (פטל, דובדבנים, וכו')

2 כפות דבש

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

לעוגה:

עוגת דובדבנים

150 גרם (3/4 כוס) שמן

200 גרם (1 כוס) סוכר

4 ביצים

200 גרם יוגורט

280 גרם קמח תופח

לזיגוג אייסינג:

30 גרם חלבון

140 גרם אבקת סוכר

מעט צבע מאכל ורוד


אופן ההכנה:

מכינים את תערובת הפירות: טוחנים בבלנדר פירות יער דבש ואינסטנט למחית אחידה שומרים בצד. משמנים תבנית בחמאה רכה ומקמחים היטב.

(ניתן להכניס את התבנית המקומחת למקפיא ל-10 דקות). מחממים תנור ל-180.


מכינים את העוגה:

מקציפים במיקסר או טורפים עם מטרפה

(אמנם ההקצפה לא אותו הדבר אך בהחלט יעבוד) את הביצים עם סוכר לקצף בהיר ואוורירי, עוברים להמשך עבודה עם מטרפה, מוסיפים שמן ומאחדים עם התערובת, מוסיפים יוגורט וקמח לסירוגין מתחילים עם הקמח ומסיימים עם הקמח.


לוקחים 1/2 כוס מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת פירות היער.

יוצקים את התערובת הלבנה לתבנית, יוצקים מעל את תערובת פירות יער, ובעזרת סכין או לקקן או שיפוד משישים (עושים שיש). אופים כ- 35-45 דקות, עד שהעוגה אפויה וצבעה זהוב או עד שקיסם יוצא יבש.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page