top of page

לחמניות ענן, רכות ונימוחות

המראה העוגתי בגלל האינגליש קייק הקטנות - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
ספק לחנייה ספק עוגה

לחם ולחמניות הם אחד הדברים שבבית משפחת אוליבר אוהבים במיוחד (כן אנחנו בולגרים!).

כשהילדים היו קטנים היה לנו סידור קבוע של לחמניות ושוקו שהגיעו שהגיעו כל בוקר לדלת הבית, הילדים גדלו סימו את מערכת החינוך ואף עזבו את הבית ובכל זאת עדיין אוהבים ומבקשים שאכין כלומר כבר לא לחמניות תלויות על הדלת אלה תוצרת אמא, מדי פעם מפתיע אותם בארוחה עם לחמניות חמות טריות וטעימות והאמת אני משתדלת בכל פעם לגוון את המתכון.

היתרון של הלחמניות האלה שאין בהם עבודה לא ללוש ולא לגלגל אחרי ההתפחה מניחים על משטח מקומח כמו בלוק חותכים לרצועות מניחים בתבנית ומתפיחים ואופים.

הסיבה שהתפחתי בתבניות אינגלישקייק קטנות, הוא מראה של עוגה.


קראנץ שמרים גבינה




לחמניות ענן המתכון:

המתכון מתאים 6 לחמניות גדולות

1/2 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

350 מל מים

1 ביצה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עם כף לבצק רך ודיי דביק, ממש כמו שמכינים דייסהמניחים לתפיחה הכפלת הנפח,

מחממים תנור ל180 מעלות. מקמחים היטב את משטח העבודה והידים ומורידים את הבצק למשטח משווים לו צורה של לבנה מלבנית, באורך 21 סמ וחותכים ל6 פרוסות מלבניות , מניחים כל מלבן בתבנית אינגליש קייק קטנה .


ניתן לעשות סיבוב כמו בורג מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח, מורחים בביצה ומפזרים שומשום מעל בנדיבות.

אופים כ-30 דקות או עד שמזהיב.






0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חלה

bottom of page