top of page

לחם פראי בשתי קערות

לחם פראי שנאפה בקערת מרק - למתכון ▼

לחם פראי בשתי קערות
קערה תפוחה בלחם

לחם פראי, קוראים לרוב הלחמים שאת הבצק מכינים רק על ידי ערבוב החומרים עד כדי איחוד ולא יותר. משם הבצק עושה את העבודה בעצמו, לרוב ההידרציה גבוהה מאוד בבצק, מה שלרוב מקשה על עבודה עם הידיים בבצק. לחם פראי דורש לרוב זמן התפחה ארוך ואיטי. במקרה של הלחם הפראי קצת אחר, הוא ממש נעשה "ללא מגע ידיים" אלה עבודה עם כף ומזלגות. התוצאה נהדרת מתקבלים 2 לחמים עגולים עם מרקם אוורירי מלא חורים וטעם נהדר.

הילדים ישתגעו עליו הוא מצוין לנגב רטבים, בקיצור אחלה לחם.


לחם ורוד לבן - המתכון ממש בסיסי ויכול לשמש כדף ריק, ניתן להוסיף לו תוספות וגיוונים מכל הבא ליד אגוזים,

זיתים, עשבי תיבול ועוד כיד הדמיון וליצור לחם מיוחד ובעל גוון אישי.



המתכון:

לחם פראי בשתי קערות

לשתי קערות זכוכית או קרמיקה המתאימות לתנור בגודל 750 עד ליטר

550 גרם קמח לחם

(אפשר תערובת שרוצים)

10 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

450 מל מים

אפשר גם 120 מל מים ברותחים (לא חובה)

30 גרם חמאה רכה








אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בקערה מערבבים מוסיפים את כל המים בבת אחת, מערבבים עם כף עד לאיחוד כל החומרים. מכסים ומתפיחים שעתיים, לאחר סיום ההתפחה, בעזרת 2 מזלגות מקפלים את שולי הבצק פנימה, סביב הקערה. משמנים היטב את שני הקערות בחמאה הרכה בשלב זה ניתן לרפד את כפנות הקערה בגרעינים סומסום וכו' . בעזרת 2 מזלגות חוצים את הבצק ל-2 מעבירים כל מחצית מהבצק לקערה משומנת בעזרת המזלגות.


* מתפיחים עוד 20-30 דקות

* מחממים תנור ל: 180-200 מעלות

* אופים כ-30 דקות או עד שהלחם אפוי זהוב ומוכן.



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page