top of page

ג'ינג'ית - עוגת גבינה, ספוג גזר

עוגת קרם גבינה על בסיס ספוג גזר - למתכון ▼

עוגת גבינה וגזר
מלכה בלבן וכתום

העוגה הזו נולדה מתוך מתכון אחר שלי שלימדתי באחת הסדנאות, עוגה שהבסיס שלה היה רולדת גזר ספוגית ואוורירית, במלית קרם יוגורט. השילוב של עוגת גזר עם יוגורט היה כל כך מוצלח, שאימצתי ושכללתי את החיבור, כך נוצרה העוגה הזו.



למתכון:

עוגת גבינה וגזר

לרינג בקוטר 22 ס"מ

3 ביצים

150 גרם סוכר

105 גרם קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/4 כפית מלח

1 כפית וניל

200 גרם גזר מגורד על פומפייה דקה

לקרם גבינה:

1 מיכל גבינת שמנת (לא דמוי)

1 שמנת מתוקה

גרדה מלימון

80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר


אופן ההכנה:

מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים את התבנית.

מקציפים ביצים עם סוכר לקרם בהיר ואוורירי, מערבבים בקערה את כל היבשים, מאחדים בקיפול עם הביצים, מוסיפים את הגזר מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת אופים כ30 דקות או עד שמתייצב זהוב, מקררים.


מכינים את הקרם: שמים את כל חומרי הקרם כולל הגבינה! בקערת מיקסר ומקציפים במהירות בינונית לקרם אחיד ויציב מורחים על העוגה ומישרים. שמים במקרר לשעה לפחות, (שומרים בקירור , ניתן גם להקפיא במידה ורוצים להכין מראש). מקשטים, אני הכנתי פרחים מבצק סוכר, אפשר בהחלט להכין ממרציפן או סתם לקשט רוזטות של קצפת או להשאיר אותה חלקה ויפה.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page