top of page

בלונדי פטל בקלי קלות

בראוני לא יכול להפוך לבלונדי, כנראה... בואו לבדוק את המתכון ▼

בלונדי פטל
מגדל בלונדי

אני אופה כבר כ- 45 שנים, בערך מגיל 15, נשמע כאילו אני באה מהחלל אבל זו עובדה.

ובמהלך כל התקופה הזו מידי פעם ממש בה לי לאפות עוגת "בראוניז" עם שוקולד לבן כלומר שתהיה לבנה, כלומר שתהיה מה שאנחנו קוראים בלונדי.


בכל פעם מחדש, לא מתייאשת ואופה אחת, בכל פעם מחדש מתאכזבת, הכוונה לא שהעוגה לא אכילה ולא טעימה, כנראה משהו בציפייה של הביס שיש אצלי בראש, לא טועמת את המציאות, עדיין לא הגעתי לביס או לטעם או למרקם של מה שמתרחש במערכת הציפיות שלי מהבלונדי כדי שאקרא לה המושלמת שלי, אותה ארצה להכניס לפנתאון מתכוני המנצח שלי, שתמיד אשלוף כשארצה מתכון בלונדי מנצח. במסגרת החיפושים מצאתי את הבלונדי הזו, אפיתי, הילדים שאוהבים שוקולד לבן בבית משפחת אוליבר אמרו ממש טעים אליפות. הן טעימות קלות ומהירות הכנה.



בלונדי פטל

המתכון:

תבנית מרובעת 20 ס"מ

170 גרם חמאה מומסת

225 גרם סוכר דמררה

2 כפיות וניל, 1 ביצה

230 גרם (כוס וחצי ו2 כפות) קמח

150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

50 גרם פטל קפוא

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

בקערה בינונית מערבבים יחד סוכר עם חמאה, מוסיפים ביצה וטורפים יחד לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומאחדים, מוסיפים את הפטל והשוקולד מקפלים מאחדים, יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות או עד שזהוב ומוכן מצננים חותכים לריבועים ומגישים.



bottom of page